עניין של טעם

אריאל הורביץ
גיל חובב חוזר למסך בעונה שלישית עם אנשים שאוהבים ספרים. ויש גם מה לאכול
הוא הבן של נעמי שמר אבל מוזיקאי מוערך בעצמו. אריאל הורוביץ פתוח את ביתו לגיל חובב לשיחה על החיים, ספרים מוזיקה ונעמי שמר  |  זמן: 23:51
ישראל אומן
פרק: 20
ישראל אומן
דוד ויצטום
פרק: 17
דוד ויצטום
ניצן הורוביץ
פרק: 19
ניצן הורוביץ
יגאל סרנה
פרק: 16
יגאל סרנה
ישראל גוריון
פרק: 18
ישראל גוריון
דני קרוון
פרק: 15
דני קרוון
1  2  3  4  5  6  7  8  9  10

אחרי עונה שנייה טעימה ועסיסית חוזר גיל חובב לעונה שלישית בתוכניתו הייחודית המורכבת משיחות על טעם ספרותי, על החיים - ועל מתכונים ספרותיים.

למה שולמית אלוני לא סובלת את מנחם בגין? מדוע סולד פרופ' אביעד קליינברג מפלצנים? מתי תכתוב עירית לינור את הרומן הישראלי הקטן ומתי יצא אתגר קרת טמבל במאבקו בניאו-נאצים? איך מבין רוני סומק את תרגומי שיריו ליידיש ולנפאלית?

גיל חובב מתארח בכל פרק בבתיהם של אנשים שקוראים ספרים. לא דוגמניות, לא זמרים בני 17, לא מודחות טריות מתכניות ריאליטי ולא כדורגלנים דיפלומטיים, אלא רק אנשים שיש להם מה לומר.

חוץ מללבן איתם את טעמם הספרותי, מחלץ חובב ממרואייניו וידויים מפתיעים ואפילו שירים. אה, כן - ויש גם מתכון, חידות ופרסים.

 והרי החידה השבועית: מי אמר למי ובאיזה ספר: "טכנולוגיה מארגנת את העולם כך שלא נצטרך לחוות אותו".

בכל שבוע גיל חובב חד את חידת "מי אמר למי", ואתם מוזמנים לשלוח אלינו את הפתרון ולזכות בפרסים! והנה עוד דרך לזכות: יש לכם מתכון מהספרים? לחצו כאן ושלחו אלינו. בתאבון!

(ניתן לשלוח מתכונים ופתרונות לחידות גם דרך "צור קשר" בתחתית העמוד)

מבית היוצר של הטלוויזיה החינוכית
חברת הפקה: שחף מדיה וקרפד תקשורת
מגיש: גיל חובב
משך: 30 דקות
שנת הפקה: 2010 

תגובות

תשובה לשאלה שנשאלה בשידור היום
מי דופק את הנכדה של ליברסון? הספר רומן רוסי.
נחום שבתאי|07/01/11|רעננה
כתובת אי-מייל לפתרון החידה
taam23tv@gmail.com תודה ובברכה, צוות האתר
צוות האתר |09/01/11
שלחתי תשובה ואין מענה!
התכנית עקבית וקיימת או שאין טעם ל"עניין של טעם?
א|20/10/11|א
הדמות -
הדמות היא חנה גונן מתוך מיכאל שלי מאת. עמוס עוז. שולי גורן Goren@mof.gov.il
26/10/12
תשובה לשאלה מיום 7.1.11
הקטע שהוקרא הוא מן הספר "רומן רוסי"מאת מאיר שלו
מרגלית מולד|07/01/11|כפר סבא
כתובת אי-מייל לפתרון החידה
taam23tv@gmail.com תודה ובברכה, צוות האתר
צוות האתר|09/01/11
מחפש את המתכון המרכזי בתוכנית עם גלית דהן
אילן|09/01/11|חיפה
כתובת לבקשות
taam23tv@gmail.com תודה ובברכה, צוות האתר
צוות האתר |09/01/11
מתכונים מספרים
אריה בעל גוף: לביבות גבינה, פשטידת הקיבה שהקדיחה.
אורי|21/01/11
ספר עם מתכונים
קצת מצחיק אך אני מקריאה אותו לבני וחושבת עליכם: הספר הוא "אליעזר והגזר" של לוין קיפניס שבו הם מכינים סלט טעים של גזר. במתנה על הרעיון ניתן לחזור אלי למייל: lemen@walla.com
לימור|24/01/11|ירושלים
מתכון העוגה עם התפוז השלם
היכן ניתן למצוא את המתכון - העוגה נראית נפלא
רני|28/01/11|חיפה
עוגת תפוז שלם של גיל חובב
הקליקי בגוגל: עוגת תפוז שלם של גיל חובב ותגיעי למתכונים של "אוסם" - שם תמצאי את המתכון בהצלחה!
אורלי שרון|29/01/11|צפון
עוגת תפוז(שלם)
איפה אפשר לקבל את המתכון של העוגת התפוז השלם מהתוכנית של גיל חובב??????????
קרן|29/01/11|המרכז
עוגת תפוז שלם
מצאתי את המתכון באתר מתכונים של "אוסם" אחרי שהקלקתי בגוגל: "עוגת תפוז שלם של גיל חובב" בהצלחה
אורלי שרון|29/01/11|צפון
עוגת תפוז עם תפוז שלם
באתר של אוסם נראה לי שיש יותר מידי מוצרים מאשר בתוכנית למי שיש את המתכון או שיודע איך ניתן לצפות בתוכנית במחשב אודה לו מקרב לב
צורי|03/02/11|ראשל"צ
תחפשי באתר של אוסם - בעוגות בחושות
רני|05/02/11|חיפה
מתכון עוגת תפוז שלם לפניכם
לכול מי שחיפש-הרי לפניכם: עוגת תפוז שלם מצרכים כן, תפוז שלם, כולל הקליפה והחרצנים. רק הקפידו לשטוף היטב-היטב ולקרצף את הקליפה, כדי להיפטר משאריות דונג וריסוס. מתקבלת עוגה כתומה וחלומית בניחוח קליפת תפוז. 1 תפוז לא קלוף שטוף היטב 200 גרם חמאה שני שליש cup סוכר 1 גביע שמנת חמוצה שני שליש cup חלב או מיץ תפוזים טרי 3 ביצים 2 וחצי כוסות קמח תופח אופן ההכנה 1. חותכים את התפוז לרבעים. שמים במעבד מזון עם להב פלדה יחד עם הביצים, החמאה והסוכר ומרסקים היטב במשך שלוש דקות. 2. מוסיפים את החלב (או המיץ), השמנת והקמח לסירוגין. מעבדים לקבלת בצק אחיד. 3. יוצקים לתבנית עגולה משומנת ומקומחת או לשתי תבניות מאורכות ("אינגליש קייק"). אופים חמישים דקות בחום בינוני, עד שהעוגה מזהיבה היטב וסכין הננעצת במרכזה יוצאת יבשה
רני|05/02/11|חיפה
עוגת תפוז שלם שלגיל חובב
היי כל הכבוד תודה על המתכון חיפשתי המון ולא מצאתי קדימה לאפיה בהצלחה לי
אמא של שבת|10/02/11
המתכון כפי שנעשה בתוכנית
המתכון המופיע מעלה הוא מעט שונה ממה שנעשה בפועל בתוכנית. המתכון כפי שהופיע הוא: 1 חב' קמח תופח (2 וחצי כוסות) 200 גרם חמאה 1 עד 1 וחצי כוסות סוכר 4 ביצים כף תמצית וניל תפוז שלם שטוף היטב את כל הרכיבים לפי הסדר שכתבתי גיל חובב הכניס לתוך מעבד מזון עם סכין מתכת תוך שהוא טוען שזה כל מה שצריך לעשות. התפוז הוכנס פנימה כולל קליפה וחרצנים רק חתוך לשמיניות (חיתוך לחצי ואז חיתוך לרבעים של כל חצי תפוז). את העירבול עם סכין מתכת עד שאין גושים "בונגילות" של התפוז. האפייה היא ב- 180 מעלות עד שקיסם יוצא יבש.
זיכרון צילומי|02/12/11
אופיר נוריאל
נפעמתי מן ההאדם החכם הזה,איזו רגישות ,איזו נגיעה במילים עם כל כך הרבה רגש. איך הוא מקריא שירים בכל כך הרבה אהבה וכנות. לא שמעתי עליו מעולם,כל הכבוד לגיל חובב שנתן לו במה!!!!!!!!
איריס|17/02/11|נס ציונה
פתרוו החידות ושמות הזוכים
האם ניתן לפרסם את פתרון החידה השבועית וכן את שמות הזוכים , במקביל האם ניתן לפרסם גם את שמות הזוכים השולחים מתכונים מספרים ואת המתכונים הללו.
מיכאל|17/02/11|צפון
הצעה למתכון מהספרים
ספרו של קן פולט "עמודי תבל" כולל שמות מאכלים כפריים מהמאה ה-12. בעמוד 398 מסופר על לחמים בטעמים מעניינים ובצורות שונות ומשונות, שהכפריים אופים בחגיגות הקציר. הלחם שמסקרן אותי במיוחד הוא לחם שזיפים. האם תוכל לשחזר את המתכון? ברצוני לציין שהתוכנית שלך מרתקת, מעניינת ומשכילה, ואכן יש בה טעם, תרתי משמע.
חיה מנור|01/03/11|פתח תקווה
מתכונים מספרים
בספר חמשת רבעי התפוז של ג'ואן האריס, שהוא אגב ספר מעולה בלי קשר למתכונים, יש כמה וכמה מתכונים. למשל ריבת עגבניות ירוקות בעמוד 248, או קלפוטי משמשים מיובשים ותפוחים בעוד' 278, או ליקר קרם דה פרמבואז בעמוד 316. ויש עוד. הספר כולו טבול באווירת אוכל.
לילך|01/03/11|השרון
אתם אולי לא יודעים רבל בתורה נערה בת 17 אני יכולה
להגיד שיש תיאבון אינטלקטואלי אדיר לידע ולחוויות והתנסיות חדשות. אני נהנית מהתוכנית
ט|01/03/11
מתכונים מספרים
הספר שביל פרורי הלחם של קים סוניי עמוס במתכונים. כמעט בסוף כל פרק ישנו מתכון. אחד מהם לדוגמא הוא "שבלולי קינמון וגבינת שמנת" בעמ' 38
איריס בלום|16/03/11|יבנאל
האנטישמיות היא הסוציאליזם של הטיפשים
דבריו של זאב ז'בוטינסקי...!
לאה ה.|25/03/11|פתח תקווה
תשובה לשאלה שנישאלה בתוכנית היון
אוגוסט בבל אמר את המשפט שנישאלה בתוכנית אשמח עם תיצרו איתי קשר טלפוני 0572334376
דסה טרקאין|25/03/11|נתניה
התשובה לשאלה "האנטישמיות היא סוציאליזם של הטפישים
התשובה היא: מיסד הסוציאל-דמוקרטיה הגרמנית, אוגוסט בבל,
חיה אליעז|25/03/11|הרב שאולי רחובותרחובות
מי אמר אפשר לעשות הכל עם חנית חוץ מלשבת עליה
אמר זאת נפוליאון בונפרטה
עינת ברכה|01/04/11|חולון
מה המתכון של הסלט שהוכן בסוף התוכנית עם יגאל סרנה?
רוית|02/04/11
למה לא ניתנות תשובןת לחידון בתוכנית העוקבת
תוכנית מהנה ושונה, מערבבת מטבח וספריה, השילוב המנצח. כמאזינה לתכנית, לא תמיד מזהה את הציטוט ולעיתים מעוניינת לאמת, ולכן אשמח לשמוע את התשובה בתוכנית העוקבת.
מירה|06/04/11
תשובה לשאלה מי אמר הציטוט לגבי החנית
נפויאון בונפרטה אמר את הציטוט:"אפשר לעשות הכל עם חינית חוץ מלשבת עליה"
יהושע מאמו|07/04/11|תל אביב
מלים לא ראויות
שלום התביישתי והתאכזבתי ממבחר המלים המכוערות שנאמרו על ראש הממשלה ביבי בתכנית עם יגאל סרנה. חשבתי שיש לגיל חובב אוצר מלים ראיות כדי להעביר ביקורת ולא יצטרך להשתמש בשפת הרחוב.
שרה פ|07/04/11|נתניה
גביניות
לא מצליחה למצוא את מתכון הגביניות מהתכנית עם אופיר נוריאל. אודה למי שישחזר את המתכון ....:)
גביניות|10/04/11|צפון
אופיר נוריאל המקסים והכובש
הבחור מרגש. מקסים. ממש לא ברור לי מה הבעיה שלו שכן אני מכירה אישית הרבה מאד אנשים המחשיבים עצמם נורמלים וחכמים, ולמעשה הם, טפשים גמורים. אופיר כבש אותי לגמרי. רצה לרכוש את סיפרו, כי אם סיפרו שנון כפי שאופיר שנון, הרי שיש כאן רווח נקי לאוהבי ספרות וספרים. ממתינה לסיפרו הבא.
דליה|14/04/11|מרכז
מתכון מהספרים
אם אשכחך של ענת טלשיר עמ 224 מתכון להכנת קציצות דגי לברק טריים
שרה שטרק|19/04/11|השרון
תשובה לשאלה
פתרון לשאלה שנשאלה היום 19.4.11 הכוונה לאן שרלי מסדרת הספרים האסופית, אן מאבונלי אן שרלי. חג שמח תמי צור
תמי צור|19/04/11|עין כרמל
מתכון עוגת השב"כ בתוכנית עם דוד ויצטום
יפעת ליאור|26/04/11
בהמשך למייל הקודם
יפעת ליאור|26/04/11
גבעת אשכול
למה האיש שקורא אמר שמי שיענה על השאלה הוא יזכה בפרס כילו למה הוא התכון בתוכנית של היום
ניסים|29/04/11|כפר סבא
מה היו פרטי המתכון ללחם מקמח מלא
שלום אשמח לקבל את המתכון לאפיית לחם קמח מלא ענת annatorliz@gmail.com
ענת א.|01/05/11|תל אביב
מתכונים מתוך ספר
בספר: ביום שהמוסיקה מתה" מאת אופיר טושה גפלה, בעמ' 150 מופיע תיאור ארוחה ובו מתכונים ייחודיים. מעניין לנסות בברכה
תמר לוי|14/05/11|קיבוץ חוקוק
מתכון מהספרים
בשעה טובה ,לאחרר קיראת ספרים רבים, אני שמחה לשתף אותך גיל במתכון של סופריטו מהספר "עד שיום אחד" של שמי זרחין. המתכון כתוב בעמוד 84
יהלי בן עמי|20/05/11|הרצליה
מי אמר: אינני מאמין במתמטיקה?
אלברט איינשטיין
גיל|07/06/11|רמת גן
המלצה על ספר
גיל שלום רב אני עוקבת בנאמנות אחר תוכניתך: "עניין של טעם" ורציתי להמליץ לך להזמין את הסופר אקי שביט עם ספרו: "איגור ומסע העגורים". זה אמנם ספר לבני נוער אבל לטעמי מקסים ביותר ומלווה גם במתכונים. הספר זיכה את אקי בפרס ספיר ואני משוכנעת שיהיה מרתק לשוחח עמו.
עדנה|15/06/11|חדרה
שאלה
גיל הקריא שיר של יוסי בנאי באחת התכניות. משהו יודע אולי באיזה קובץ שירים אני יכול למצוא את השיר ???
תומר|05/07/11|ירושלים
ממולאים מתוך הספר:"ואם היו אומרים לך"
כיצד שולחים לכם את המתכון מתוך הספר כך שיופיע בתוכנית האהובה עד למאוד?
סיגל|09/07/11|באר שבע
''ירח מואר''
זו לא תגובה אלא ניסיון להגיע אל גיל חובב כדי להביא לידיעתו את דבר הספר החדש ''ירח מואר - בקרת איכות חיים'' אותו אני רוצה לשלוח אליו אבל לא יודעת לאן. גיל! אם אתה שומע אותי - בבקשה תתקשר. 03.5467090 תודה וכל טוב, רותי.
רות תל-צור|16/07/11|תל-אביב
מרק לבן
מהי התכנית שכללה מתכון מרק לבן
נתי|22/09/11|י-ם
תודה גיל.
תוכנית חביבה!
אלי|04/10/11|בסביבה
איפה שולחים שתובה לחידה?
א|12/10/11|מרכז
תוכנית מקסימה ואיש מתוק
מיטל|12/10/11
התשובה
הספר : רומן רוסי - מאיר שלו
מיכאל שריקר|19/10/11|רמת גן
מתכון מספר "אפר על ראשה"
גיל שלום, קראתי את הספר "אפר על ראשה" של חוה עציוני-הלוי ומאוד מאווה לדעת איך תמר ליבבה את הלביבות שהביאו למעשה הנורא של אמנון. בעמודים 56-58 יש מתכון וחומרים....
אסנת|28/10/11|באר שבע
הפתרון לשאלה
רומן רוסי מאיר שליו
עינת שחר|11/11/11|צפון
ללא כותרת
מיכל לביא|18/11/11|מעלה אדומים
חידה ליום 18.11.2011
אלברט איינשטיין אמר לחברת קונגרס הטלפון שלי 050-8801425
מיכל לביא|18/11/11|מעלה אדומים
חידה ליום 18.11.2011
אלברט איינשטיין אמר לחברת קונגרס
מיכל לביא|18/11/11|מעלה אדומים 050-8801425
"פולטבה" מאת פושקין בתרגום שלונסקי, אני מניחה
פושקין, "פולטבה" נאמר על אהבתה של מאריה הצעירה לגטמן הקשיש של אוקראינה. :-))
ליזה צ'ודנובסקי|09/12/11|חולון
"פולטבה" מאת פושקין בתרגום שלונסקי, אני מניחה
פושקין, "פולטבה" נאמר על אהבתה של מאריה הצעירה לגטמן הקשיש של אוקראינה. :-))
ליזה צ'ודנובסקי|09/12/11|חולון
berger.yaron@gmail.com
גיל שלום, לגבי האסקרגו - אתה יותר ממוזמן לבוא אלינו לקיבוץ שם אנו מגדלים את השבלול ואף יודעים להכין ממנו מעדנים בורגונדיים. אנא, צור קשר ונסדר לך חוויה. berger.yaron@gmail.com
ירון ברגר|29/12/11|קיבוץ צאלים
תשובה לחידון היומי
מה ההמצאה של נובל ? התשובה = דינמיט
חיים שרקי|06/01/12|מרכז
תשבה לשאלה מהתוכנית עניין של טעם
המועמד לפרס נובל שהוסר מהרשימה ברגע האחרון, היה אדולף היטלר ימ"ש...
לאה ה.|13/01/12|מרכז
מה היא המדינה עם הכי פרסי נובל
ארצות הברית,אחרי זה בריטניה ,גרמניה ,צרפת ,שבדיה .
אור כהנר |03/02/12|אשדות יעקוב מאוחד
מחפשת מתכון מהסדרה - בשר טחון בפיתה במחבת
אשמח לקבל את המתכון של פיתה הממולאת בבשר טחון ומטוגנת במחבת תודה
אורלי|29/02/12|תל אביב
גיל חובב לא מבין דבר באוכל אשכנזי
מפליא עד כמה אדם שגדל בארץ והוא צאצא למשפחת אליעזר בן יהודה מגלה גם בורות וגם שנאה לכל מה שכרוך לאוכל פולני. הוא מרבה להתגאות במוצאו התימני ויחד עם זה בכל הזדמנות הוא משמיץ מאכלים פולניים ואשכנזים. הגינונים ההומוסקסולאליים שלו עם הנטייה להתגאות במוצאו התימני רק מדגישים את צרות אופקיו. חוץ מן ההומוסקסואלים וחוץ מן התימנים (שהמזון המפואר שלהם הוא ג'חנון- מאפה חסר טעם ושמן עד להחריד), לפולנים יש אוכל מעולה!
מרים|07/04/12|מרכז
הכפשות
אתה פולני מטומטם,כי כל מה שרצית להגיד פה הוא על ההומוסקסואליות,,השמצות והכפשות ,כי הוא תימני ולא פולני,לך תאכל רגל קרושה מגעילה ודוחה או גפילטהפיש קר ודוחה,ותסתום את הפה המסריח שלך, שום דבר לא על אוכל,
מירה|19/10/12|השרון
dalia_sanders@hotmail.com
מרכיבי פשטידת תפוחי אדמה מהתוכנית ששודרה ביום שישי ה-4.5.2012
דליה|05/05/12|השרון
מיהו זוכה פרס נובל הצעיר ביותר
זוכה פרס נובל הצעיר ביותר לפיזיקה בשנת 1915 היה ויליאם לורנס בראג בן ה- 25 ביחד עם אביו ויליאם הנרי בראג בגין מחקר על המבנה הגבישי של החומר באמצעות עקיפה של קרני רנטגן
ספיר קדוש|22/06/12|חדרה
פתרון
איפה אפשר למצוא את המייל בקשר יש לי פתרון חידה ornagila@hotmail.com
אורנה פתאל|23/06/12
מתכונים מהספר של שמי זרחין
אשמח להתייחסות לספר של שמי זרחין "עד שיום אחד" בפינת של "בישול מהספרים". המתכונים שם מעוררי תיאבון, הספר מצוין ומומלץ
ניצה שיאון|13/08/12|כפר סבא
תעזרו לאדון מבוגר, בבקשה.
גיל חובב כנראה היה בביקור אצל משפחת אסולין מאשדוד, ויש אדון מת"א שמחפש את המשפחה הזו, זה חשוב ודחוף, מי שיודע , שיתקשר בבקשה לאברהם, 0527149310. תודה מראש.
עזרה גדולה ודחופה.|28/08/12|אשדוד
התשובה לשאלה שנשאלה בתכנית עם עירית לינור
מרילין מונרו, המייל שלי roni_adler_99@yahoo.com
רוני א|05/10/12|מרכז
התוכנית עם שולמית אלוני
אשה חכמה להפליא, תענוג לשמוע אותה. אודה מאד אם תגלה לי היכן אוכל למצוא את המתכון שעל פיו בישלת בתוכנית.
לאה|12/10/12|מרכז
של ביאליק
הרי זה נאמר בהתחלה זה של ביאליק ,מ"-אלוף בצלות ואלוף שום"
19/10/12
מתכון לעוגת שוקולד עם שמן
היי בתוכנית שהייתה עם שיפרה קורנפלד ששודרה היום, הכינו עוגת שוקולד עם שמן. יש אפשרות לקבל את המתכון? תודה
רעות|26/10/12
מחית תפוחי אדמה ללא מים
בתכניתך עם נרי ליבנה הראית דרך לביצוע מחית (פירה) תפוחי אדמה, והדגשת את עודף המים כבעיה בדרך לפירה טוב. אתה מבשל מראש תפוחי אדמה במים, ואז אתה יוצר את בעיית המים, ומבריח עמילן וחמרי טעם מתפוח האדמה למים. מה דעתך לבשל ללא מים? קח סיר קוסקוס. מלא את חלקו התחתון במים רבים, ובחלקו העליון המחורר שים תפוחי אדמה לא קלופים! הרתח מים לזמן ממושך עד שהאדים ירככו היטב את תפוחי האדמה . קלף אותם - והא לך תפוחי אדמה ללא אובדן מרכיביו הבסיסיים - וללא מים!
טולי|10/11/12|צפון
הצעה ובקשה
תודה על תכנית טובה ומרתקת.ניתן להודיע תשובה של חידת התכנית בשבוע שלאחר.
כהן מרים|30/11/12|חיפה
מתכונים מהספרים-הספר "לאורה" מאת חנה טואג
מסופר על חיי הקהילה היהודית שבלוב בתק' מלחמת העולם השניה. ישנם תיאורים של מספר מאכלים , כגון: "כעכה"- כעך בצורת משקפיים שיהיה ניתן לקרוא טוב בחג מתן תורה (ותולים על הצואר). ספינג' בחג החנוכה, לביבות תפוחי אדמה. בימים שלא היה אוכל א אילתרו גלידת גזר עם קינמון (חותכים את הגזר לחתיכות קטנות ומוסיפים קינמון וסוכר במקום מלח ושום. וכו'. דוא"ל vickymo@bezeq.co.il
ויקי|17/12/12|ירושלים
תשובה לשאלה מה21 לדצמבר
תשובה: ז'אן ואל-ז'אן (עלובי החיים)
רועי פיימן|21/12/12|ירושלים
תשובה לחידה בתכנית
התשובה: אנה פרנק לפיטר בעליית הגג שבה הסתתרו כשניסה לחזר אחריה.
שושי פודגור|25/01/13|מרכז
התשובה לשאלה שנשאלה בתוכנית
התשובה היא שאנה פרנק אמרה לפיטר את המשפט שנאמר בתוכנית בתאריך 25.1
עליזה אלפסי |25/01/13|נתניה
מתכון לעראיס
מחפשת את המתכון לעראיס שגיל חובב הכין בתכנית היום. מעין המבורגר בפיתה
זהבה|25/01/13|תל אביב
אני לא ג׳נטלמן....
הציטוט שהוצג בתוכנית היום נאמר על ידי רט באטלר מ״חלף עם הרוח״ של מרגרט מיצ׳ל.
טלילה מור|01/02/13|נתניה
הפניה לספר מעולה עם ים של מתכונים
גיל שלום לא הצלחתי למצא באתר איך שולחים לך המלצה לספר הרפתקאות עם ים של מתקונים שמשולבים בו הספר נקרא אפשר גם בלי קוויאר זה ספור על נוכל מבריק בתקופת מלחמת העולם השניה שגויס לשרות הבטחון של גרמניה ושל אנגליה ושל רוסיה ושל ארה"ב זה ספר בן למעלה מ400 דף המיוחד בו שאותו גיבור הוא טבח מעולה וחלק מהתפניות הרבות בספר קורות בארוחות שהוא מכין לקורבנותב המיוחד בספר שבכל פעם שהוא מזמין משהו לארוחה מופיע עמוד עם פרוט המנות לפרטי פרטי כולל כמויות מדויקות אופן הכנה וכו ממליץ זאב בליץ 0545478034
זאב בליץ|15/02/13|הוד השרון
א- אוהל
בסופה של אחת התכניות גיל מצטט פראפרזה של שיר הילדות א- אוהל ב- זה בית שהוטה באופן מאוד משעשע וציני לשקף את חיי היום. אודה למי שיכוון לפרק או ליוצר רוב תודות
ח|17/02/13|גוש דן
תשובה
נראה לי שזה טקסט שכתב רן שריג באחד מספריו
טלי|03/03/13
מתכון ספרותי
מצאתי מתכון בספר "העדינות" מאת דויד פואנקינוס בהוצאת "כתר", ספר קריאה נפלא ומלא עדינות, המתכון הוא ריזוטו באספרגוס והוא מופיע בעמוד 87 בספר. כמו כן התשובה לחידה של היום היא -משפט הפתיחה של "רומן רוסי" מאת מאיר שלו
רחל בראונר |22/02/13|צור הדסה אזור ירושלים
בישול מספרים.
שלום, לגיל שאוהב לבשל מספרים. הייתי ממליצה על הספר "עד שיום אחד "של הסופר זרחי, הספר מהנה ומלא תבשילים שגיל בוודאות יואהב. אשמח באם אקבל תגובה ב_ 5022959@bezeqint.net
תמר|27/02/13|ירושלים
תשובה לשאלה
הדיאלוג היתקיים בין שמש לרקפת מהתוכנית שמש שבו רקפת אומרת זאת לשמש
בינה דפס|01/03/13|חולון זלמן ארן 43
ללא כותרת
רונית אקשטיין|01/03/13
ללא כותרת
אילנה קליינפלד|01/03/13
מי אמר למי? אילו הייתי אשתך הייתי נותנת לך קפה רעל
ליידי אסטור לויסטון צ'רצ'יל
אילנה קליינפלד|01/03/13|נתניה
תשובה לשאלה 1.3.13
ליידי אסטור אמרה לצ'רצ'יל אם היית בעלי הייתי שמה לך רעל בקפה.
רונית אקשטיין|01/03/13|מרכז
בישול פרסי
בתכניתך האחרונה, המלצת על ספר בישול מהמטבח הפרסי, פיספסתי את הםרטים, אודה אם אקבל את שם הסופרת, שם הספר או ההוצאה תודה, עמוס רז 0544589464
עמוס רז|27/03/13|הרצליה
פנחס רוזן 92
אתמול צפיתי בראיון דל עם מר סרנה. הופתעתי מאוד מהרפש והלעג שהטחת בראש הממשלה, זה לא תפקידך ועליך להיות נטרלי גם אם קשה לך, על סרנה אני מתפלאה בכל זאת התכנית משודרת בערוץ החינוכית
דליה לביא|29/03/13|תל-אביב
קטע מעניין מהספרים
זה אינו מתכון, אבל זה בקשר לאוכל: ".. העונג שבמשהו שבושל כהלכה, רק העונג הקטן והאינסופי משום מה שאפשר להפיק מלראות, מלהיות עד לתבנית עוגיות חמות מהתנור. כאילו השלמתי זה עתה את שחזור הפרתנון, או חצבתי את פני ג'פרסון בצלע של הר, או אולי קורת הרוח שחש, בלשד עצמותיו, דוב ששולה סלמון מן המים בכפו. ריפוי רב-עוצמה, עמוק, ולשם מה עוד באנו לכאן, אם לא כדי לדעת את הניצחונות הפעוטים האלה? לא הניצחונות הגדולים שמוחצים והורגים את המנצח. לא מלחמות ומהומות אזרחיות, אלא החסד המושיע שברוטב הולנדז שנמלט מכל האפשרויות של אסון קולינרי ונמרח כמו תפילה צהובה על נתח בקלה שמנמן - כמנצח." סבסטיאן בארי, "בארץ המובטחת", 2012, מוציא לאור: אחוזת בית.
אתי מלכא|28/03/13|המרכז
תשובה לשאלה אניני מאמין במתמטיקה
התשובה אלברט איינשטיין
עירית פינסקר|29/03/13|הרצליה
תשובה לשאלה 29.3.13
האדם שאמר " אני לא מאמין במתמטיקה" היה אלברט איינשטין
דניאל גורביץ|29/03/13|צפון- כרמיאל
תשובה לשאלה
מי אמר: אינני מאמין במתמטיקה"-- אלברט אינשטיין מיכל קירשנר 054-6109317 Mkirschner@bezeqint.net
מיכל קירשנר|29/03/13|רמת גן
תשובה לשאלה: מי אמר שךא מאמין במתמטיקה
תשובה: אלברט איינשטיין
חיים סיבוני|29/03/13|השרון , השעורה 6 הוד השרון 45223
בישול סרטנים בתכנית עם רונית אלוני
מעוניינת במתכון
בלהה בן אהרון |05/04/13|חדרה
חידת מי אמר... 19.4.13
אפשר לתאר הכל בצורה מדעית..... אלברט אינשטיין. Sagi6388@gmail.com
שגיא|19/04/13|בית שאן
ללא כותרת
שרון פישברג|03/05/13
ללא כותרת
שרון פישברג|03/05/13
מתכונים?
מדוע אין יותר מתכונים באתר? ולמה במתכונים הקיימים אין קשר למספר התוכנית במציאות? קשה מאוד למצוא מתכון בצורה זו..
רפי|24/05/13
חלבה הודית
אתמול בלילה היתה תוכנית של גיל חובב עם זוכה פרס נובל בלונדון והוא הכין חלבה הודית היכון ניתן למצוא את המתכון
ענת |08/06/13|דרום
טעמים ריחות וזהות
אם לא הגיע לידך הספר"שביל פרורי הלחם" מאת קים סוניי בהוצאת אריה ניר,י , כדאי לעיין בו יש בו מתכונים לרוב, המעצימים את מקומו של האוכל בחיפוש אחר זהות ויציבות. אני משערת שלבשל על פי המתכונים, ולאכול אותם בליווי קריאת הספר מוסיפה ריחות ותחושות המעצימים את הקשר .
מרים |15/06/13
הצעות למתכון עברי עם אגי משעול
יש צמדים יותר מוצלחים מכוכב וכוכית: גוליבר ("גע לי" אבר) וליליפוט ("לילי" פות) או בקיצור גלי ולילי עוג ועוגי (עוג אוהב עוגיות קטנות ומתוקות)
יצחק|16/06/13|הבקעה
אשמח לעזרה עם שיר
אני מנסה למצוא את המילים לשיר של מרדכי הורוביץ שגיל חובב הקריא בתוכנית האחרונה . אפשר לעזור לי למצוא אותן?
16/06/13
שיר
גם אני גם אני רוצה לשמוע את המילים לשיר מהשבוע שעבר איך אפשר???
עדן|20/10/13|נהריה
מתוך הספר "אני לא זוכרת כלום
מרשם פודינג הלחם של רותי עמוד 106
כהן ידידה|28/06/13|גליל עליון
תשובה לשאלה מי הדמות הספרותית
יצחק קומר בספרו של עגנון תמול שלשום
נחמה בסביץ'|19/07/13|גוש דן
מתכון מהספר "כלה"-אורה אחימאיר
בספר הנ"ל הרבה מאד מתכונים. בחרתי בעמוד 127-קוגל לשבת בעמוד 145-בצק כבסיס לכל מטרה אשמח אם תכין בתכניתך המרתקת אחד המתכונים לפחות. יעל
יעל חדד|19/07/13|ירושלים
חיפוש מתכונים מהתכנית
מחפשת מתכון מהעוגה (ארנגולושקה)
מרים|20/07/13|צפון
תעשה מתכון מספר של הארי פוטר!
זה בטוח ימשוך מלא צופים.
שירה..|26/07/13|ראשון לציון
מתוך הספר: בז'יברני, עם קלוד מונה
רוטב חמאה לבנה לדג. עמוד 46. ספר מקסים. בעיני.
ורד|30/07/13|מרכז
תשןבה לשאלה שנשאלה היום (שני באוגוסט)
ויקטור הוגו (מספר עלובי החיים)
מאור גז|02/08/13|מרכז
ללא כותרת
נורית לוינסון|02/08/13|מרכז
למה תמיד הדמות המסתורית היא גברית?
מירב|23/08/13
איפה אפשר למצוא את המתכון של האוגדה של אן שירלי
טל|05/10/13|תל אביב
מתכונים מהספרים
אני צופה בתכניות שלך "עניין של טעם" בהן אתה מבקש להביא לך מתכונים מהספרים... מאתי מתכון של les pigeons aux epices" בספר בספרדית (דרום אמריקה) שכביכול בישלו בשנות 1820-1830 בזמן מלחמות השיחרור מהכובש הספרדי (עבור הגנרלים) . הבעיה היא שהמוציא לאור מדגיש שאין להעתיק קטעים בשום מדיה שהיא בלי רשות של הסופר. לפני שאתחיל את התהליך של בקשת רשות רוצה לוודא שאתה מעוניין במתכון. אם תענה בחיוב אנסה לפנות להוצאה שבארגנטינה, בתקווה שגם הם יענו בחיוב. תשובה ל saraiszust@gmail.com
שרה שוסט|15/10/13|תל אביב
אין צורך להעתיק
אין צורך להעתיק, אפשר להמליץ על הספר ולציין את מספר העמוד שבו מופיע המתכון, ולהקורא ינעם.
איל|01/11/13|חוף הכרמל
פרטי הספר לפי בקשת איל
הספר כתוב בספרדית, בפי שכבר ציינתי. שם הספר:La venganza de los patriotas מאת Miguel Bonazo הוצאה , Bs As Planeta 2010
שרה שוסט|07/12/13|תל אביב
הצעה לספר: השמיים מחכים לה, פאני פלאג.
ספר מצחיק מאוד מאת המחברת של "עגבניות ירוקות מטוגנות"... בסוף הספר ישנם מתכונים אחדים. אהבתי את עוגת הקרמל ואת לחם התירס (ראוי אולי להחליף את "פתיתי הבייקון" במשהו ישראלי יותר).
נינה ניר|25/11/13|חוף הכרמל
לואי ה-14
מלך 72 שנים Spike170@walla.com
שרית|10/01/14|חיפה
לואי ה-14
לואי ה-14 שלט בצרפת 72 שנים
אביבה ערוסי|13/01/14|רמת-גן
תשובה לשאלה היום
גובה נאפוליאון 1.68
miri|21/02/14
מתכון לאימאם באילדי צמחוני
לגיל שלומות, האם יכול לתת המתכון הנ״ל? ותודות על התוכנית החיננית ומעשירה
דורית|22/02/14
תשובה לחידה מיום 14.03.14
רשום בתמונה של מונה ליזה ....חם לה בתחת ....תרגום מצרפתית
גנט אשכנזי|14/03/14
כמה מדינות חוצה הדנובה הכחולה
בתוכנית של היום ה21 במרס יום שישי 10 מדינות גרמניה אוסטריה סלובקיה הונגריה קרואטיה סרביה בולגריה רומניה מולדובה ואוקריאנה
שירי רחום|21/03/14|כרמיאל
תשובה
התשובה למה שפילים לא אוכלים זה קליפות עצים.
עידית מוסן|04/04/14|גדרה
תשובה לחידה הכריך של צ׳רציל
היי צ׳רציל תמיד הוסיף חרדל לכריך. ;) אוהבים אותך גיל חובב!!! התוכנות עמוקות מעניינות ומהנות בטוב טעם
גלית וטל עברי|18/04/14|רחובות
תשובה לכמה זמן היה לואי 14 בשלטון
72 שנה
פגי קופלבויץ|11/08/14|תל אביב
מתכון מתוך הספר The Backer's daughter של שרה מקוי
מתכון לעוגיות עם קינמון ( חלזונות גרמניים) או מתכון ללבוכן
אינה|08/10/14|חיפה
תשובה לשאלה בתוכנית
התשובה היא: וינסטון צרציל
ענבל בן ברית|31/10/14|מודיעין
ללא כותרת
מאיר עטיה|31/10/14
מתכון מהספרות - לביבות
יש אידיליה של שאול שטרניחובסקי ובה מסופר על אישה שחושקת ומכינה לביבות גבינה רוחצות בחלב ובזבדה.... אשמח אם תוכל לגבש לידי מתכון תודה רוני
רוני|08/11/14
מחפש בנרות מתכון לעוף עם יין ובצל
במתכון היה גם בייקון
שרון|14/11/14|תל אביב

סגור